Magyarország szuverenitása mellett áll ki a Békemenet

Csütörtök délelőtt az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepén Békemenet indul a Bem József térről a Kossuth térre. Az eseményre legalább 200 ezer embert várnak a szervezők. Lengyelországból különvonatot is indítanak, így azzal számolnak, hogy több mint ezer lengyel is részt vesz a vonuláson. A szervezők hangsúlyozták, hogy a Békemenet kiállás Magyarország szuverenitása, az elmúlt nyolc év eredményei mellett.

Az eddigi Békemenetek legfőbb célja az volt, hogy az ország szabadsága, függetlensége és nemzeti szuverenitása mellett álljon ki – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette, eddig alapvetően belpolitikai ügyek nem motiválták a Békemenetet.

Megjegyezte, hogy most azonban eljött az a pillanat, amikor számos olyan hír látott napvilágot, hogy feltételezhetően veszélyben van Magyarország önrendelkezése. Ezért egy kritikus civil tömeg békésen végigvonul a Bem tértől a Margit hídon és az Alkotmány utcán át a Parlamentig – szögezte le. Hozzátette, ez egy folyamatos tanúságtétel a nemzeti értékek és az elmúlt nyolc év eredményei mellett.

Ifj. Lomnici Zoltán úgy fogalmazott, ha figyelembe vesszük az ENSZ migrációs csomagját, a brüsszeli javaslatokat vagy a belga miniszterelnök nyilatkozatát, akkor érdemi párhuzam vonható az első Békemenet és a mostani között. Hogy ennek nagyobb a tétje, az onnét szűrhető le, hogy soha nem látott provokációs áradat és támadás-sorozat indult meg a Békemenettel szemben. Emlékeztetett arra, hogy például Bayer Zsoltot konkrétan megfenyegették.

Forrás:M1 Híradó