Szakmai konferenciát tartott a rendőrség Salgótarjánban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága XIV. alkalommal rendezte meg az életellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatairól szóló értekezletét.

Salgótarjánban, a Salgó Hotelben tartotta meg 2019. november 14-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság XIV. szakmai konferenciáját „Az életellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatai” címmel. A programot dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendőrfőkapitánya nyitotta meg, aki elmondta, hogy a rendezvény célja az, hogy a szakemberek által megtartott színvonalas előadásoknak köszönhetően a résztvevők évről évre több tapasztalattal térhetnek haza és azok ismertében végezhetik tovább bűnügyi technikai, bűnüldöző, valamint felderítő munkájukat.

Az előadásokon részt vettek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a megye hat rendőrkapitányságának vezetői, bűnügyi osztályvezetői, a bűnügyi technikai csoportok vezetői, valamint a bűnügyi állomány tagjai is.

A rendezvényen részt vett dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője is, aki a kiemelt életellenes ügyek felderítésének jelenlegi helyzetéről tartott előadást. Dr. Szokolai Zoltán rendőr alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Osztály vezetője, a rendkívüli halálesetekkel kapcsolatos eljárások alakulásáról és a jogi körülményekről, míg Kreitz Zsuzsanna rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály vezetője a DVI jelenlegi helyzetéről tartott tájékoztatót. A továbbiakban Nagy Tivadar rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője egy emberölés bűncselekmény felderítéséről és az azzal kapcsolatos bűnügyi technikai tevékenységéről számolt be. A nap során a Fejér, Győr-Moson-Sopron, Zala, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Baranya és a Békés megyei rendőr-főkapitányság munkatársai egy-egy az illetékességi területükön a közelmúltban bekövetkezett rendkívüli haláleset, illetve elkövetett bűncselekmény helyszíni elsődleges nyomrögzítő feladatainak végrehajtásáról, és a megindult eljárás, illetve nyomozás tapasztalatairól tartottak előadást.

A konferenciát dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos zárta szavaival, aki megköszönte a szervezők munkáját, valamint a konferencia előadóinak a szakmailag színvonalas beszámolókat. Kérte kollégáit, hogy az itt elhangzottakat hasznosítsák mindennapi gyakorlati munkájuk során.

Az előadásokat követően a résztvevők közvetlen és kötetlen beszélgetésére is sor kerülhetett, így a szakterületen dolgozók választ kaphattak a munkájuk során felmerült szakmai kérdésekre.