Frontálisan karambolozott Gáspár Győző és családja a 21-es főúton (helyszíni fotók)

Forrás: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az éjszakai órákban egy 26 éves nő közlekedett személygépkocsival a 21-es számú főúton Salgótarján irányából Hatvan felé, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és a tari elágazó közelében összeütközött egy ott közlekedő másik személygépkocsival. A balesetben három személy sérült meg – közölte a Concrete Médiával Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Gáspár Bea vezette az BMW-t

-A belső sávban mentem, amikor észrevettem, hogy jön velem szemben valaki. Először nem is értettem, hogy történhet ez, de gyorsan kihúzódtam a külső sávba, és folyamatosan lassítottam. Hangosan mondtam, hogy nem fogunk ütközni, nem fogunk ütközni, de akkor a másik autó egy pillanat alatt áthajtott a mi sávunkba, és pár másodperccel később már csak az ütközést éreztem és a csattanást hallottam – mondta a blikknek Gáspár Bea.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzátette: körülbelül 105-tel hajthatott, amikor észlelte a másik kocsit, s amikor kihúzódott, 80-ra lassított le, közben folyamatosan nyomta a féket. Azután minden olyan gyorsan történt, hogy azt már nem tudja, akkor ők mennyivel mehettek.

Kórházba szállították őket

-A baleset után kórházba szállítottak minket. Szerencsére nagyobb bajunk nem lett, de mindenki megütötte magát – mondta Gáspár Győző a nool.hu-nak.

Feszítővágóval szabadították ki a Suzuki sofőrjét

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatal vezetője, Szeles Péter elmondta, hogy feszítővágóval szabadították ki a Suzuki sofőrjét, aki szintén megsérült a balesetben.

Vizsgálják a baleset pontos körülményeit

A rendőrség szóvivője azt is közölte lapunkkal, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya még vizsgálja a baleset pontos körülményeit. Ugyanakkor felhívják az autósok figyelmét, hogy körültekintő, óvatos vezetéssel, a KRESZ szabályainak betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező!