Megható: a nógrádi rendőrök ajándékokkal lepték meg a gyerekeket

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 88 darab láthatósági eszközzel és a rendőrségi dolgozók – és hozzátartozóik – által behozott játékokkal megrakott láthatósági tornazsákokat ajánlottak fel a Salgótarjáni Gyermekjóléti Központ részére.

„Adjunk egy csomag biztonságot ajándékba” elnevezésű karácsonyi játékgyűjtési akciót a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai szervezték meg. A felhívás lényege az volt, hogy a gyerekeknek szánt ajándékcsomagokba a Balesetmegelőzési Bizottság által biztosított láthatósági tornazsákok, világító karpánt és a láthatósági mellényen kívül a dolgozók által felajánlott játékok is kerüljenek. A 2019. október közepén meghirdetett kezdeményezésre a rendőrségi dolgozók és hozzátartozóik rengeteg játékot, plüssfigurát, könyvet és társasjátékot hoztak be.

A láthatósági tornazsákokba rejtett ajándékokat 2019. november 27-én a Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai adták át Lászlók Katalin asszonynak, a Salgótarjáni Gyermekjóléti Központ Vezetőjének. A további felajánlott játékokat óvodák, anyaotthonok, védőnők és gyermekvédelmi intézetek kapják meg a napokban.