Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a salgótarjáni Borbély Lajos Szakközépiskolában

Ünnepélyes keretek között adták át kedden a Salgótarjáni Szakképzési Centrum (SSZC) Borbély Lajos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának megújult tanműhelyét. Az avató eseményen és az azt megelőző workshopon részt vett Dr. Magyari Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökhelyettese, Gembiczki Ferenc, a szakképzési centrum kancellárja, Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, Skuczi Nándor a megyei közgyűlés elnöke, és Baranyi Zoltán, a szakképzési centrum igazgatója is. 

A helyszínen elhangzott: a tizenöt millió forintos beruházás során átalakították az épületet, majd korszerű eszközökkel szerelték fel. Mindezt pályázati forrásból finanszírozták. A Digitális Közösség Alkotóműhelyben a tanulók kipróbálhatják a 3D nyomtatást, a robotépítést, a lézervágást, a CNC-t, a varrást, valamint a fa- és a fémmegmunkálást.

– A tanulók kézzel fogható produktumokat állíthatnak elő ebben a speciális oktatótérben, mely fejleszti a kompetenciáikat – emelte ki Baranyi Zoltán a szakképzési centrum igazgatója.

Gembiczki Ferenc, a szakképzési centrum kancellárja az átadó eseményen örömét fejezte ki a megvalósult fejlesztés kapcsán, majd rámutatott: fontos, hogy a digitális világban élők számára is vonzóvá tegyék a szakképzést, a most felavatott tanterem ebben nyújt segítséget, hiszen az oktatótérben különféle szakmaterületeket próbálhatnak ki a tanulók, ráadásul korszerű eszközökkel.

Dr. Magyari Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökhelyettese a most megvalósult projekt kapcsán aláhúzta: egy újabb mérföldkőhöz ért azt intézmény.

Az avató eseményen részt vett mások mellett Dr. Szabó Sándor, kormánymegbízott és Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke is, akik szintén örömüket fejezték ki a fejlesztés kapcsán.

Kiscsoportok, osztályok jelentkezését várják műhelyfoglalkozásaikra

Előzetes bejelentés és időpontegyeztetés: Tőzsérné Fenyvesi Tímea projektmenedzser 70/1980-330, tozserne@sszc.hu, Nagy Attila szakmai vezető 70/1980-331m nagy.attila@sszc.hu

A projektről bővebb információt a www.sszc.hu oldalon olvashatnak.