75 millió forintból fejlesztik a salgótarjáni kórház szülészetét

Fotó: Gyurkó Péter

Két beruházásban, eszközbeszerzésekkel, felújításokkal és átalakításokkal mintegy 75 millió forintból fejlesztik a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház szülészetét – a jó hírt az intézmény Facebook oldalán közölték. 

Mint írják: az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 42 millió forintot nyert el újabb család- és bababarát szülészeti fejlesztések megvalósítására. A Közbeszerzési Értesítőben most megjelentek szerint az osztályra a támogatás terhére többek között magzati szívhangmonitorozó eszközökkel és tartozékaikkal, inkubátorokkal, légútbiztosítóval, újszülött mérlegekkel és baby dopplerrel gazdagodik a szülészet, de beszereznek új szülőágyakat, csecsemő öblöket és újszülött ágyakat is. A fejlesztés összértéke mintegy 50 millió forint.

A posztban kiemelik, hogy a kórház szülészetén mindeközben egy másik beruházás is zajlik, melynek célja szintén a családbarát, családközpontú szülészeti és koraszülött intenzív ellátás infrastrukturális feltételeinek fejlesztése.

Ennek keretében felújítják a szülőszobai részleget, tolóajtókat szerelnek fel a belső bokszok közé és hangszigetelnek, folyosóajtókat cserélnek, korszerűsítik a gyermekágyas részleg és a kórtermek vizesblokkjait, továbbá a családi szoba fürdőjét. Erre a beruházásra mintegy 25 millió forintot fordít a kórház.