Összefogtak a rendőrök, a tűzoltók és a polgárőrök, hogy teljesüljön egy beteg nógrádi kislány álma

A kislányt a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, valamint a Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos állománya, illetve a Rákóczibányai Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője látogatta meg otthonában, január 25-én. Fotó: Gyurkó Péter

A hat éves Amiránál tavaly novemberben diagnosztizáltak akut leukémiát, azóta kemoterápiás kezelést kap a Tűzoltó utcai klinikán. A család időközben felélte anyagi tartalékait, az édesanya a kislány betegsége miatt leszámolt a munkahelyén, az édesapa pedig csak alkalmi munkákat tud vállalni, hiszen folyamatosan ingázik velük Budapestre. Sokan összefogtak értük a közelmúltban. Nagyné Baráth Mónikának, a bátonyterenyei önkormányzat munkatársának hathatós támogatásával adományokat juttattak el részükre, megújult a fürdőszobájuk, tüzelőt, bútort kaptak, szombaton pedig a rendőrök, a tűzoltók és a polgárőrök teljesítették a gyermek álmát. Beülhetett a szolgálati autókba, sőt a rákóczibányai polgárőrök még tiszteletbeli tagjuknak is választották.

November végén diagnosztizálták a betegséget a kislánynál

A hat éves Amiránál tavaly novemberben diagnosztizáltak akut leukémiát, mely a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése. A vörösvérsejtszám csökkenése vérszegénységet, a vérlemezkék hiánya vérzékenységet, az immunvédekezésben részt vevő fehérvérsejtek csökkenése pedig visszatérő fertőzéseket okoz, ezért kemoterápiás kezelésre van szükség, melyet Budapesten, a Tűzoltó utcai klinikán kap meg a kislány. Amira édesanyja a Concrete Médiának elmondta: a gyermek állapota jelentősen javult a kezeléseknek köszönhetően, állapota stabil, és ott jártunkkor is mosolygós, életvidám volt.

A hat éves Amira és édasanyja. Fotó: Gyurkó Péter

Sokan összefogtak a családért

Sajnálatos módon a család időközben felélte anyagi tartalékait. Az anyuka leszámolt a munkahelyén, hogy ápolhassa Amirát, az édesapa pedig csak alkalmi munkákat tud vállalni, hiszen rendszeresen ingázik velük Budapestre, hogy a kislány megkaphassa a szükséges kezeléseket. Nagyné Baráth Mónika, a bátonyterenyei önkormányzat munkatársa vette szárnyai alá a családot. Mint mondja, már az első találkozás során rögtön a szívébe zárta a mosolygós kislányt.

Nagyné Baráth Mónika rögtön a szívébe zárta a kislányt. Fotó: Gyurkó Péter

-Akkor megfogadtam, hogy mindent elkövetek azért, hogy minél többen összefogjanak a kislányért és a családjáért. A közelmúltban egyebek mellett tüzelőt, bútort kaptak, és Amira szobáját, valamint a családi ház fürdőszobáját is sikerült újjá varázsolni. Napi szinten tartom velük a kapcsolatot, és próbálok mindenben segíteni nekik.

Teljesítették a gyermek álmát

Amira álma az volt, hogy rendőrautóba ülhessen. Ezt sikerült is válóra váltani január 25-én. A kislányt a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, valamint a Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos állománya, illetve a Rákóczibányai Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője látogatta meg otthonában.

A rendőrök ajándékokkal kedveskedtek a gyermeknek. Fotó: Gyurkó Péter

A gyermek számára nagy öröm volt, hogy Knapcsek Károly rendőr törzszászlóssal együtt utazhatott a szolgálati gépkocsiban. Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy, valamint Gergely Annamária rendőr százados a megyei és városi baleset-megelőzési bizottságnak köszönhetően pedig játékokkal kedveskedett a gyermeknek.

Amira a szolgálati autóban is utazhatott. Fotó: Gyurkó Péter
A bátonyterenyei tűzoltók autójába is beülhetett a kislány. Fotó: Gyurkó Péter
A tűzoltók a gépjárműben található felszereléseket is megmutatták a gyermeknek. Fotó: Gyurkó Péter

A kezdeményezéshez csatlakozott továbbá a Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos állománya, valamint a Rákóczibányai Polgárőr Egyesület is. A kislány a tűzoltók felszereléseit, szolgálati gépkocsiját is megtekinthette, majd a helyi polgárőrök szolgálatvezetője és a tűzoltók is ajándékokat adtak át részére.

Amirát tiszteletbeli tagjává választotta a Rákóczibányai Polgárőr Egyesület

A Rákóczibányai Polgárőr Egyesület az ajándékokon túl tiszteletbeli tagjává is választotta a hatéves kislányt – mondta lapunknak Ziman Péter szolgálatvezető, aki hozzátette: póló, játék és kisebb pénzadomány is lapult az átadott csomagban, utóbbit a tagok gyűjtötték össze a család számára.

Ziman Péter, a Rákóczibányai Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője is ajándékokkal lepte meg Amirát. Fotó: Gyurkó Péter