Baleset a 21-es főúton: két személygépkocsi ütközött össze a bátonyterenyei elágazóban

Nógrád megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Héhalom belterületén, a Kossuth úton közlekedett személygépkocsival egy 22 éves férfi 2020. január 29-én a reggeli órákban, amikor egy egyenes útszakaszon áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd az út menti füves árokba hajtott.

A délutáni órákban egy 64 éves férfi haladt személygépkocsival a 21-es számú főúton Mátraverebély felé, amikor Bátonyterenye, Béke útra történő kanyarodása során összeütközött egy Salgótarján irányába közlekedő másik járművel.

Mindkét balesetben egy személy sérült meg. A megye területén az elmúlt napon további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Több közlekedési baleset kiváltó oka az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Kérjük a járművezetőket, az előzési szabályok mellett fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!