Karóval és lapáttal verte feleséget egy 65 éves részeg férfi Nógrád megyében

Fotó: illusztráció

A vádlott 2019 májusában részegen érkezett haza mátraszőlősi lakására, ahol szóváltásba keveredett feleségével, aki számon kérte ittassága miatt. A vita során a vádlott előbb trágár szavakkal illette a sértettet, majd a lakóház udvarán bántalmazni kezdte, a földre teperte és egy seprűvel több alkalommal megütötte, illetve testszerte meg is rugdosta.

Ezután a vádlott bement a házba, a felesége pedig a további bántalmazástól tartva az ingatlan kertjében lévő különálló épületbe menekült, ahová bezárkózott. A vádlott azonban mintegy 10 perc elteltével újból keresni kezdte őt, és kijelentette, hogy ha nem nyitja ki a melléképület ajtaját, akkor egy baltával töri be azt.

Erre a sértett a melléképület ajtaját kinyitotta, mire a vádlott ismételten bántalmazni kezdte őt egy paradicsomkaróval. Az újbóli támadás ellen a nő védekezni próbált, mire a vádlott egy lapátot vett magához, amivel fejen ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében a fejtető jobboldali fali tájékán szenvedett fejbőr sérülést, valamint a jobb keze zúzódott. A támadások erejére, a támadáshoz használt eszközökre és a támadott testtájékokra figyelemmel a jelenleginél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülések elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

A vádlott korábban is követett már el bűncselekményt felesége sérelmére, akkor azonban eredményes közvetítői eljárás zajlott közöttük. Ez azonban nem tartotta vissza a férfit az újabb bűncselekmény elkövetésétől, erre a körülményre figyelemmel az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, a Pásztói Járásbíróság pedig a vádlottat – előkészítő ülésen – 6 hó börtönbüntetésre ítélte, és egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elkobozta a bántalmazás eszközét.

Az ítélet jogerős, azt a vádlott is tudomásul vette.