Meghalt az első koronavírusos beteg a balassagyarmati kórházban

Fotó: illusztráció MTI/Balogh Zoltán

Pénteken a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban elhunyt az első, Pest megyéből beszállított koronavírusos beteg. A 70 év feletti férfi több súlyos alapbetegségben is szenvedett – írta közösségi oldalán a város polgármestere. 

Csach Gábor azt is közölte: a balassagyarmati beteg gyermekeinek első tesztje már megérkezett, mindkettőjüké negatív. Miként a család háziorvosa Spruch doktor első tesztje is. -Amint megtudjuk a többi karanténba helyezett érintett tesztjét, tájékoztatom a lakosságot -tette hozzá.

-A városi kórházban a belgyógyászati pavilon földszintjén vannak a megfigyelésre behozott koronavírus gyanús betegek. Közöttük továbbra sincs pozitív tesztet mutató, de köztük is sok a súlyos betegségben szenvedő. Mint köztudott, a gyarmati intézmény azon 28 kórház egyike, ahol területileg látják el a gyanús betegek megfigyelését, illetve a koronavírus fertőzöttek gyógyítását. A városi kórházban elkülönített szinteken vannak a megfigyelt és az azonosított koronavírusos betegek. A kórház felkészült a betegek fogadására, a szükséges eszközök biztosítottak – ismertette a polgármester.