Koronavírus: újabb fertőzötteket szállítottak a balassagyarmati kórházba

Fotó: illusztráció (MTI)

-Szerdán a tisztiorvosi jelentés szerint újabb két fővel gyarapodott a kórházi koronavírusos beteglétszám. A megfigyeltek száma is emelkedett. Házi karanténból egy fő került elbocsájtásra. Az eddig megérkezett tesztek alapján egyelőre nincs pozitív tesztet kapott karanténban megfigyelt kontakt személy – közölte Facebook oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere. 

A város vezetője azt is írta, hogy a Szent Erzsébet Idős Otthon felkészült a járványhelyzet szigorítására. Ennek érdekében a kollégák elkülönítő helységeket hoztak létre és elszeparálták a három pavilon épületet.

Csach Gábor hozzátette: a Városházán határozatlan időre meghosszabbították a részleges nyitvatartási és homeoffice működésről szóló jegyzői rendelkezéseket. Átalakítják a helyi „operatív törzs” és az ügyeleti rend munkahelyi rendjét, szigorúan dolgozószobákba, illetve a telefonos szolgálatnál a munkaasztalok lehető legtávolabb helyezésére koncentrálva. Az alkalmazottakat utasították az eszközök szigorú személyes használatára.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a védőeszközök és fertőtlenítő szerek beszerzése folyamatos, így a frontvonalba folyamatosan biztosítanak orvosi maszkokat, kesztyűket. Emellett szerdán rendben lezajlott az élelmiszer és melegétel kiszállítás.

Csach Gábor kiemelt továbbá, hogy a pénteki napon a GAMESZ dolgozói megkezdik a közterületeken az utcabútorok, padok, korlátok, forgalmas helyek permetezéses fertőtlenítését.