Még szigorúbb óvintézkedéseket vezettek be a salgótarjáni kórházban

Fotó: Facebook (Szent Lázár Megyei Kórház)

A koronavírus-járvány miatt fokozottabban szeretnék védeni a betegeket és a dolgozókat, ezért újabb óvintézkedéseket vezettek be a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban – közölték az intézmény Facebook oldalán. 

Mint írják: ezentúl a kórház teljes területére a betegek és a hozzátartozók behajtása nem megengedett. Azon hozzátartozók akik beteget hoznak, vagy visznek haza, kérik, hogy a Véradó épület előtt álljanak meg.

A beérkező betegek a Portán várakozhatnak, itt előszűrést végeznek rajtuk. A Portáról értesítik azt az osztályt, ahová a beteg érkezik, ahonnan lejönnek és felkísérik a beteget az ágyához.

Mozgáskorlátozottak csak abban az esetben hajthatnak be a kórház területére, amennyiben a sorompó előtti megállás forgalmi akadályt okoznak. Torlódás esetén a sorompót felnyitva megengedik a behajtást és megállást a Nővérszálló, Gazdasági Hivatal és a Konyha határolt területen. A rendelőintézeti parkolóba az igazolvánnyal rendelkező mozgáskorlátozottak behajthatnak.

A beteg részére élelmiszer csomagok bejuttatását a továbbiakban nem engedélyezik.
Természetesen tiszta ruhát és tisztálkodási eszközöket továbbra is lehet vinni. Azokat a csomagokat tudják elfogadni, amelyek zártak, tartalmazzák a beteg és a csomag feladójának nevét, valamint az osztályt. A csomagok átvétele csütörtök, péntek, szombat vasárnapi napokon történik 16-18 között.