Nem kell építményadót fizetni a lakóknak, újratervezik a költségvetést Bátonyterenyén

Korábbi fotó: Gyurkó Péter

Újratervezik a város 2020-as költségvetését, a polgármesteri és alpolgármesteri költségtérítést a járvány elleni védekezésre fordítják, az építményadót pedig ebben az évben nem kell majd befizetnie a lakóknak – jelentette be a Facebookon közzétett videójában Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere.

A város vezetője kiemelte: már eddig is számos intézkedést hoztak meg Bátonyterenyén a vírus megfékezése érdekében, melyek szinkronban voltak a kormány döntéseivel. Jelenleg viszont nem látják milyen anyagi vonzata lesz a járványnak, ezért újra kell tervezni a önkormányzat 2020-as költségvetését. -Utasítottam a pénzügyi osztály vezetőjét, hogy a szükséges feladatokat kezdjék el – emelte ki Nagy-Majdon József.

A város vezetője arról is beszélt, hogy a polgármesteri és alpolgármesteri költségtérítést a járványhelyzet alatt a védekezésre fordítják, az önkormányzati képviselők és külsős bizottsági tagok tiszteletdíját – újratárgyalásig – pedig 0 forintban határozták meg.

Emellett a városi cégek vezetői a megállapított fizetésük 70%-át kapják a járványhelyzet végéig. Továbbá a felügyelőbizottságok tagjai ezalatt az időszak alatt nem kapnak tiszteletdíjat.

Nagy-Majdon József elmondta: az építményadó befizetését a lakosság számára 2020-ban elengedik. -A leghamarabbi befizetés a járványhelyzet megszűnése és az adórendelet újratárgyalása után lehet esedékes – fűzte hozzá. 

https://www.facebook.com/nmj76/videos/10157320910534370/