Újabb védőeszközök és lélegeztetőgépek érkeztek Magyarországra

Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 18-án. Hatmillió maszk és hárommillió kesztyû érkezett április 18-án Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A maszkokat és a kesztyûket négy repülõgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minõségellenõrzést - tette hozzá. A tárcavezetõ elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülõgépei a Kínát Magyarországgal összekötõ légihídon. MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Egyéni védőfelszerelések és lélegeztetőgépek érkeztek kedden négy teherjárattal a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes ismertette: a három járat 31,5 tonna egyéni védőfelszereléssel érkezett Budapestre, egy járat pedig lélegeztetőgépeket és további védőfelszereléseket hozott.

Szerda hajnalban 2 035 000 kesztyű és 2 400 000 maszk érkezett 1 kamionnal és 1 repülőgéppel. (A sajtótájékoztatón elhangzott számokat az alezredes utólag, az eseményt követően pontosította az MTI-nek.)

Kiss Róbert közölte: kedden több mint 21 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítő gél érkezett, ezt szerdán szállítják ki 20 kijelölt kórházba.