Nógrád megye: letartóztatták a szüleire késsel támadó férfit

Fotó: illusztráció

Letartóztattak egy 56 éves férfit, aki részegen késsel támadt szüleire, és bántalmazta édesapját a Nógrád megyei Héhalomban – erről a megyei főügyész tájékoztatta az MTI-t hétfőn.

Bóna Gyula elmondta: a gyanúsított április második felében szabadult korábbi elzárás büntetéséből, majd a szüleihez költözött. A férfi korábban is italozó életmódot folytatott, ittas állapotban rendszeresen tanúsított emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartást a szüleivel szemben,  akik gyakran veszekedtek vele, és – eredmény nélkül – kérték őt az italozás abbahagyására, valamint az elköltözésre.

Április 29-én délután agresszív viselkedése miatt anyja felhívta a rendőrséget, mire a férfi a konyhaszekrény fiókjából elővett egy konyhakést, és azzal közelített szüleihez. A szülőknek együttes erővel sikerült kicsavarni a kést a kezéből, a dulakodás során a gyanúsított arcon fejelte 79 éves apját, majd ököllel arcon is ütötte, amitől az orrcsontja zúzódott.

A dulakodásnak a rendőrség érkezése vetett véget. A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében a nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását – közölte a főügyész.