Korszerű eszközzel gyarapodott a salgótarjáni kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya

Fotó: Facebook (Szenz Lázár Megyei Kórház)

A Szent Lázár Megyei Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán működő Pólya Közhasznú Alapítvány szervezésében négy éve rendszeresen megrendezésre kerül az Egészségügyi Jótékonysági Bál Salgótarjánban. A legutóbbi bál bevételéből egy, a szülések körülményeit biztonságosabbá tevő eszközt tudott vásárolni az Alapítvány. Egy úgynevezett nehéz légút kocsival gyarapodott az Osztály, amire akkor van szükség, ha anesztéziát is igénylő szülészeti komplikáció lép fel – közölték az egészségügyi intézmény Facebook oldalán. 

Mint írják: ezekre a helyzetekre jellemző, hogy néhány perc alatt, minden előzmény nélkül is kialakulhatnak, elhárításukhoz több szakember együttes munkájára van szükség. A szükséges eszközök természetesen eddig is rendelkezésre álltak a szülőszobán, de amikor minden perc számít, akkor nagyon hasznos, ha rendszerezve egy szülőágy mellé azonnal odatolható egységben található meg minden korszerű eszköz, gyógyszer a beteg megfigyeléshez, légútbiztosításhoz, állapot stabilizáláshoz.

Hozzátették: köszönik a bál résztvevőinek, illetve valamennyi támogatójukknak, hogy a fejlesztésnek ezt a lépcsőjét lehetővé tették, mely adomány 806 ezer forintot képvisel.