Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy autó Salgótarján közelében

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Nőtincs belterületén, a Szabadság úton közlekedett személygépkocsival egy 22 éves férfi 2020. június 10-én a délelőtti órákban, amikor az egyik ingatlanhoz balra kívánt kanyarodni, és nekiütközött az előzését megkezdő másik személygépkocsinak. A balesetben a 22 éves sofőr sérült meg.

Az éjszakai órákban egy 36 éves férfi haladt személygépkocsival a 22-es számú főúton Salgótarján irányából Balassagyarmat felé, amikor járművével lehaladt az úttestről, szalagkorlátnak ütközött és felborult. A balesetben nem sérült meg senki.

A megye területén további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fáradtság teljesítménykorlátozó, a biztonságos közlekedéssel össze nem egyeztethető hatása a gépjárművezetés terén is egyértelműen kimutatható. A fáradt állapotban történő vezetés jelentősen növeli a balesetek veszélyét. E kockázat minimalizálása érdekében fontos néhány tanács betartása.

  • Győződjenek meg arról, hogy a jármű vezetésére alkalmas állapotban vannak-e! Soha ne kezdjék meg az utazást, ha fáradtak! Kerüljék a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű!
  • Tervezzék meg előre utazásaikat, két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott!
  • Fáradtság érzet esetén, biztonságos helyen álljanak meg! Ne álljanak meg az autópálya leálló sávjában!