Megkezdődött a biztonságos vakációért hét Bátonyterenyén (videóval)

Hétfőn elstartolt a 11. „Biztonságos Vakációért Hét” a nógrádi városban. A bűn-és balesetmegelőzési tábort -amelyhez idén a Bátonyterenyei Gyerekesély Program is csatlakozott- a Városház téren nyitották meg.

A jelenlévőket Gergely Annamária, rendőr százados köszöntötte, majd Nagy-Majdon József, a város polgármestere szólt a gyerekekhez, pedagógusokhoz.

Bátonyterenye első embere rámutatott: rendszerint nagy sikere van ennek a tábornak, a gyerekek amellett, hogy megismerhetik a rendőrségi eszközöket, bővítik tudásukat a bűn-és balesetmegelőzés terén szép élményekkel is gazdagodnak. Ezt követően köszönetet mondott a program szervezőinek, segítőinek.

A folytatásban Csík Csaba, rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője kívánt kellemes kikapcsolódást a tábor résztvevőinek, majd a gyerekek kézműves foglalkozásokon, valamint játékos sport- és KRESZ versenyeken vehettek részt melyekkel a rendőrök a szabadidő tudatos, hasznos és biztonságos eltöltéséhez mutattak példát a résztvevőknek.

Mint megtudtuk: az idei tábor a járvány miatt rendhagyó módon két hétig tart, így több turnusban fogadják majd a több mint 80 résztvevő gyermeket, akiket többek között elvisznek Fenyvespusztára, a salgótarjáni sportcentrumba és Szentkútra is, de előtétbe kerülnek az erdőjárás- és a vasúti közlekedés szabályai is.

A programsorozat július 10-én, pénteken egy nagyszabású rendezvénnyel zárul, amikor is a Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulóját egy látványos lufieregetéssel ünneplik meg a résztvevők.