Bátonyterenyei diáklány lett az országos első | Concrete Média

Az „ÁSZÉV” országos 1. helyét az Irodai ügyviteli ismeretek tantárgyban többfordulós versenyben szerezte meg Boglárka.

Bibók Boglárka jóvoltából a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikumához került idén az irodai ügyviteli ismeretek tantárgy országos versenyében a legelső helyezés. Nádasdiné Petényi Judit tanárnő tanítványa ezzel az eredményével 120 ponttal fejelte meg a felvételi pontjait, számításai szerint így a lehetséges 500-ból 470-475 ponttal várja az egyetemi felvételi értesítőjét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak országos tanulmányi versenyeit a magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakgimnáziumok azon tanulói számára hirdeti meg, akik a versenykiírás tanévében a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam tanulói és vizsgájuk a május-júniusi vizsgaidőszakban esedékes, az alábbi, ágazati, valamint ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak valamelyikéből.

Az „ÁSZÉV” országos 1. helyét az Irodai ügyviteli ismeretek tantárgyban többfordulós versenyben szerezte meg Boglárka: harmadik legjobb eredménnyel jutott az országos döntőbe, s bizakodva várta a legutolsó megmérettetést, melynek minden évben Szolnok városa ad otthont, s ahová rendre bejutnak, és jól is szerepelnek a salgótarjáni Táncsics diákjai. A verseny végét azonban átírta a koronavírus miatti járvány, így a megelőző intézkedések részeként meghatározóan az emelt szintű szakmai érettségi alapján számolták ki a végeredményt. A napokban a hivatalos értesítés is megérkezett: a 2020-as esztendőben a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikumának végzős diákját, Bibók Boglárkát hirdették ki országos elsőként.

Tanintézete büszke az újabb sikerre. Osztályfőnöke, Molnár Ferenc tanár úr szerint Boglárka jó közösségi ember, szorgalmas és kitartó, tisztelettudó, és segítőkész. A Táncsicsban eltöltött évek alatt országos elsőhöz méltóan mindvégig jeles vagy kitűnő tanulmányi eredményt szerzett. Alma Materében külföldi szakmai tapasztalattal is gyarapodott, tavaly nyáron ugyanis az Erasmus+ program keretében Máltán járt, ott töltötte a szakmai gyakorlatát.

Osztályfőnöke, Molnár Ferenc tanár úr szerint Boglárka jó közösségi ember, szorgalmas és kitartó, tisztelettudó, és segítőkész.

Versenyek, nyelvtanfolyamok sikerei vitték az országos eredményig Boglárkát, aki saját bevallása szerint az általános iskolában még semmiféle ispirációt nem látott a tanulásra. Ahogy fogalmazott, a Közgé nyitotta ki előtte azt az ajtót, amin átlépve célokat tűzött ki maga elé, s ami küzdésre, továbblépésre bíztatta.

Most barátja szüleinek üzletében dolgozik és várja a Szent István Egyetem gyöngyösi kampuszáról a felvételi értesítést. Több szakot is megjelölt, a pénzügy, a gazdaság, a kereskedelem érdekli, az elért magas felvételi pontszámával bizakodó, s magabiztos nőként tervezi a jövőjét.

Bibók Boglárkának két húga van, az idősebb már diákja a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikumának, a fiatalabb szeptemberben kezdi majd szintén ebben az intézményben az első középiskolás évét. Kívánjuk, hogy nővérükhöz hasonlóan öregbítsék majd iskolájuk hírnevét!