Árokba zuhant és megsérült egy biciklis Kazáron

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kazár belterületén, a Diófa úton kerékpározott egy 63 éves férfi 2020. augusztus 4-én 15 óra körül, amikor az út menti betonozott vízelvezető árokba hajtott és elesett. A balesetben a férfi megsérült. A megye területén az elmúlt napon további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése fontos társadalmi érdek, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közlekedési szabályok megtartására hívja fel a kerékpárosok figyelmét:

– Kerékpárral csak az vegyen részt a közúti forgalomban, aki biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van!

Bár a kerékpáros sisak nem kötelező tartozék, viselése gyermek és felnőtt esetében is életet menthet! A könyök és térdvédő szintén komolyabb sérülésektől óvhatja meg a kerékpárost!

– Kerékpárral közlekedni csak az erre kijelölt helyen, ennek hiányában az útpadkán, az úttest jobb széléhez húzódva, egy sorban szabad!

– Az autóbusz forgalmi sávon kerékpározni csak akkor szabad, ha azt közúti jelzés engedi!

– Kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt tolva, gyalogosan kell áthaladni az úttesten!

– Kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva!

– Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie!

– A gyalog- és kerékpárúton közlekedő kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja, és nem veszélyeztetheti!

– Fontos, hogy kerékpárral csak olyan úton közlekedjenek, ahol azt közúti jelzés nem tiltja, továbbá az életük, testi épségük nincs veszélyben!

 

… hogy mindenki hazaérjen!