Százhatvannyolccal száguldott hetven helyett egy autós Vizslás-Újlakon

Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt napokban is ellenőrizték a megyében közlekedőket. A rendőrök két vezetővel szemben is intézkedtek, akik túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

A főkapitányság munkatársai 2020. július 28-án 8 óra 37 perckor, valamint augusztus 2-án 14 óra 49 perckor a 21-es és a 2-es számú főúton sebességellenőrzés közben két személygépkocsi sebességtúllépését rögzítették. Az egyik gépjármű vezetője a megengedett 70 km/h-át átlépve 168 km/h-val, míg a másik jármű vezetője lakott területen belül, a megengedett 50 km/h helyett 105 km/h-val közlekedett. Mindkét sofőrrel szemben közigazgatási eljárást indítottak a hatóság tagjai.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a megengedett sebességhatáron belül, mindig az út- és látásviszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük sebességét! A sebesség túllépése növeli a baleset bekövetkezésének kockázatát. Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!

Forrás:police.hu