Salgótarján: mentőhelikopter vitte kórházba a súlyosan sérült kerékpárost

Nógrád megye közútjain az elmúlt napon három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A megyeszékhely belterületén, az Acélgyári úton közlekedett kerékpárral egy 61 éves férfi 2020. augusztus 6-án 12 óra 45 perc körül, amikor a biciklivel az úttesten elesett és megsérült. A kerékpárost a mentőszolgálat munkatársai mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A délutáni órákban személygépkocsival haladt Mátrakeresztes belterületén egy 49 éves férfi, amikor egy vad ugrott a gépjármű elé. A vezető az ütközés elkerülése végett félrerántotta a kormányt, amelyet követően járművével az út menti vízelvezető árokba hajtott és felborult. A balesetben a férfi megsérült.

A megye területén az elmúlt 24 órában további egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A rendőrség kéri, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően! Tartsanak kellő követési távolságot, haladási sebességüket az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák. Elindulás előtt ellenőrizzék a kerékpár műszaki állapotát, különösen a fékek működését! Bár a kerékpáros sisak nem kötelező tartozék, viselése gyermek és felnőtt esetében is életet menthet! A könyök és térdvédő szintén komolyabb sérülésektől óvhatja meg a kerékpárost!

Forrás:police.hu