Salgótarján: több mint nyolcmillióból újítják fel a kereskedelmi iskola külső tornatermét

Több mint nyolcmillió forint ráfordítással újítja fel a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum a salgótarjáni kereskedelmi iskolájának külső tornatermét. A munkálatokkal a napokban végeznek, szeptembertől a tanintézet diákjai a testnevelés órákat, illetve a délutáni edzéseket és a sportfoglalkozásaikat már egy korszerűbb, egészségesebb tornateremben tarthatják. Ezt a termet egyébként a küzdősportok, illetve szabadidős sportok szerelmesei is szívesen használják, mostantól az ő edzéseiknek is jobb környezetet tud majd biztosítani az iskola.

Az NMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Salgótarjáni Vásárcsarnok bejárata melletti tornatermére ráfért a felújítás: tetőszerkezetét ugyanis kikezdte az idő, plafonja instabillá vált, a kettő közti alacsony padlástérből pedig az oda korábban felhalmozott régi, s a már veszélyes hulladéknak számító palát is el kellett távolítani. Az azbeszt tartalmú anyag környezetvédelmileg ellenőrzötten, megsemmisítőbe került.

A beruházás során az épület korábbi vizesedését is megállították, elektromos és fűtési rendszerén a legszükségesebb javításokat elvégezték, egy ablakcserével és a termet megvilágító lámpák felújításával pedig a tanév közben kora reggeltől késő estig használatban lévő tornatermet világosabbá is tették.