Személyautóval ütközött egy részeg biciklis Nógrád megyében

Fotó: police.hu

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Őrhalom belterületén, a Rákóczi úton közlekedett kerékpárral egy 57 éves férfi 2020. augusztus 9-én 11 óra 30 perc körül, amikor a Szécsényi útra történő kanyarodása során nekiütközött egy őt előző személygépkocsinak és elesett. A férfi alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult.

A megye területén a rendőrök további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, és egy ittas vezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy akik alkoholos befolyásoltság alatt ülnek kerékpárra, fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. A vezetési képességekre már a legminimálisabb alkoholfogyasztás is negatív hatással van. Az alkoholos befolyásoltság csökkenti a reakcióidőt, bizonytalanná teheti a kerékpárost, ezáltal fokozott baleseti kockázatot jelent. Kérjük, hogy ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt kerékpárra ülnek!