A bátonyterenyei polgármester visszavitte a feladónak az illegálisan lerakott szemetét – videó

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere először adott egy kis haladékot a Béke úti lakosoknak, hogy eltakarítsák a házuk előtt lerakott nagy mennyiségű szemetet, ám amikor azt tapasztalta, hogy a hulladékokat nem a szeméttelepen helyezték el, hanem szétszórták a város különböző pontjain, akkor úgy döntött visszaviszi az udvarukra, melyet Facebook oldalán élőben is közvetített. A városvezető a helyszínen hangsúlyozta: mindenki így fog járni a közeljövőben, aki hasonlóan cselekszik!

-Molnár Ferenc, önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmemet arra a tegnapi nap folyamán, hogy bizonyos Béke úti lakosok nagy mennyiségű szemet helyeztek el a házuk előtt, így azonnal felszólítottuk őket, hogy a hulladékokat mielőbb takarítsák el – számolt be lapunknak Nagy-Majdon József, aki hozzátette: kis idő után az ott élők eleget is tettek a kérésnek, azonban nem épp úgy ahogyan azt ők gondolták.

-A szeméthalom valóban eltűnt a ház oldala mellől, azonban nem a kétszáz méterre található szeméttelepen helyezték el, hanem szétszórták a város különböző pontjain. Utóbbiról Tarjáni László, önkormányzati képviselő értesített – folytatta a polgármester, akit mélységesen felháborított az eset.

-Csütörtök délután a közmunkásaink és több helyi képviselőnk segítségével visszajuttattuk a hulladékokat a család udvarára, ilyen téren nincs pardon, mi a rend és a tisztaság hívei vagyunk, pontosan ezért mindenki aki hasonlóan cselekszik, így fog járni Bátonyterenyén – hangsúlyozta a városvezető, aki rávilágított arra is, ilyen esetekben a büntetés sem marad majd el.