Műhelytábor kezdődik hétfőn a salgótarjáni gépipariban

Esztergálhatnak, kipróbálják a lézer-gravírozást, megismerkednek a 3D-tervezéssel, a 3D-nyomtatással, a CNC-berendezések működésével és használatával, valamint sok egyéb más érdekes dologba is bepillantást nyerhetnek azok az általános iskolás fiatalok, akik részt vesznek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikuma háromnapos nyári, napközis táborában.

A Stromfeld oktatói a szakképzési centrum támogatásával immár hagyományosan nyári tábort tartanak elsősorban hatodik-hetedik osztályos diákok számára, hogy bepillantást nyújtsanak technikumban tanuló diákok életébe, s a szakmák varázslatos világába.

Máté Gábor műhelyfőnök elöljáróban elmondta: huszonegy diák jelentkezését fogadták el, ők hétfőtől a háromnapos táborban kipróbálhatják és fejleszthetik a kézügyességüket, kreativitásukat. A műhelyfőnök megjegyezte: a Stromfeld nyári műhelyfoglalkozásain az anyagmegmunkálás alapjait akár emléktárgyak készítése közben sajátíthatják el a résztvevők, működés közben láthatják a legkorszerűbb berendezéseket, miközben a Smart-teremben például szakmai idegen nyelvi felkészítővel, az iskola tornatermében, sportpályáin pedig sportfoglalkozásokkal színesítik a programjaikat.

A tábor egyébként a szakképzési centrum és a Stromfeld jóvoltából ingyenes, a gyerekeknek egyedül az étkezés díját kell kifizetniük. A táborozók egyébként elsőként, a Stromfeld diákjait is megelőzve vehetik birtokba a technikum felújított tanműhelyét.