Mátraverebélyi házaspár árulta az új pszichoaktív drogot

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytatott kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, továbbá kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 35 éves mátraverebélyi férfi, továbbá kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves mátraverebélyi nő ellen.

A nyomozás adatai alapján a házaspár 2019. február hónaptól kezdődően egészen 2019. július 11-ig lakásukon több személy részére adtak el úgynevezett varázsdohányt több ezer forint értékben. A nyomozók a végrehajtott kutatások alkalmával több fogyasztónál kábítószergyanús, barnás színű növényi törmeléket, a gyanúsítottaknál pedig sárgás színű port, növényi törmeléket és az ezek kiporciózásához és értékesítéshez szükséges mérleget és eszközöket, továbbá nagyobb összegű készpénzt találtak meg és foglaltak le. A beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi törmelékek és a sárgás színű por új pszichoaktív anyagot tartalmaznak.

A nyomozás során beszerzett további szakértői vélemény alapján a rendőrök megállapították azt is, hogy a 35 éves férfi 2019. július 11-je előtt kábítószert fogyasztott.

A rendőrök a két mátraverebélyi lakos ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát befejezték és az ügyben keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték. A nyomozók további hat fogyasztóval szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.