Átadták a megújult bárnai óvoda és bölcsőde épületét

Az átadás ünnepélyes pillanata.

Megújult a Bárnai Egységes Óvoda-Bölcsőde épülete. A több mint százmillió forint értékű beruházást dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselők, Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke, Oravecz Roland, a település polgármestere, valamint Pálné Molnár Mónika, az intézmény vezetője adta át szerdán.

A több mint 105 millió forintnyi kormányzati támogatás (TOP) segítségével megvalósuló projekt során a meglévő óvoda eredeti funkcióját megtartva egy mini bölcsődével bővült, valamint részleges átalakításra és teljes mértékű felújításra került. A meglévő óvoda helyiség kapcsolatainak racionalizálásával lehetőség nyílt egy egyéni fejlesztő szoba kialakítására, az óvodások pedig tágasabb és szebb öltöző és mosdó helyiségeket kaptak.

A bővítménybe került a mini bölcsőde, fürdővel külön átadóval illetve a fedett elkülöníthető játszó terasszal. Az épületben a korábbi főzőkonyha helyett kialakításra került egy melegítő és egy külön tejkonyha.

A személyzet munkakörülményének javítására személyzeti öltözőt és fürdőt hoztak létre, emellett kicserélték a nyílászárókat, a fal és padló burkolatokat, továbbá korszerűsítették a teljes belső elektromos és épületgépészeti rendszert is. Ezen túl megvalósult az épület utólagos padlásszigetelése illetve azbesztmentesítése.

A TOP-1.4.1-16-NG1 – A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című projektjének célja, a Bárna községben élő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése; a családok támogatása azzal, hogy az egységes óvoda-bölcsőde fejlesztésével az önkormányzat biztosítja a 0-6 éves gyerekek napközbeni elhelyezését, hozzájárulva ezáltal a nők munkaerő-piaci részvételének elősegítéséhez, a foglalkoztatás növeléséhez.