Régen várt fejlesztés valósul meg: új aszfaltburkolatot kap a szúpataki bekötőút (videóval)

Szakemberek dolgoznak a szúpataki bekötőút megújításán. Fotó: Concrete Média/Remenár János

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újul meg a szúpataki bekötőút mintegy 2,4 kilométeres szakasza, hozzávetőleg 65 millió forint értékben – tájékoztatta a Concrete Médiát a Magyar Közút Nógrád Megyei Igazgatóságának vezetője. 

Lehel Zoltán elmondta: a korábbi állapothoz képest sztráda minőségű út vezet majd a bátonyterenyei településrészre. A szakemberek 14 ezer négyzetméteren terítenek le mart aszfaltot, mely rövidesen még két rétegű felületi bevonatot is kap.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő a helyszínen örömét fejezte ki az érintett szakasz megújítása kapcsán, és azt mondta: ez egy régi adósság volt, melyet illett már rendezni.

-A széleskörű összefogás meghozta a sikerét, hiszen a korszerűsítéshez kellett a Nógrád Megyei Igazgatóság vezetőjének nagyon pozitív hozzáállása, illetve a városvezetés elkötelezettsége is -hangsúlyozta.

-A 2010 előtti időszakhoz képest nagyot tudtunk előre lépni Kelet-Nógrádban. Jelentős források érkeztek, gondoljunk csak a 21-es számú főút négysávosítására. Vannak még sajnos rossz állapotú utak, de ahogy a lehetőségek engedik megyünk előre – tette hozzá a honatya.

Nagy-Majdon József, polgármester a helyszínen szintén örömét fejezte ki az állami fenntartásban lévő szakasz megújítása kapcsán. Mint mondta: régóta várt fejlesztés valósul meg az ősz folyamán.