Biciklist sodort el egy autós Szécsény közelében

Az elmúlt 24 órában a megye közútjain történt egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 44 éves férfi közlekedett 2020. szeptember 21-én 19 óra 40 perc körül kerékpárral Szécsény irányából Endrefalva felé, amikor a mögötte vele azonos irányba haladó személygépkocsi vezetője a kerékpárost későn észlelte és a jobb oldali visszapillantó tükrével elsodorta. A baleset következtében a kerékpáros megsérült.

Felhívjuk a kerékpárosok figyelmét, hogy különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése. A fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is. A kifogástalan műszaki állapotú járművel szabályosan közlekedő kerékpárost is érheti baleset. Ilyenkor hasznos a védőfelszerelések használta. A kerékpáros sisak, a könyök- és térdvédő, a kesztyű, a zárt cipő használata a baleseti sérülések súlyosságát enyhítik.

Elindulás előtt ellenőrizzék a kerékpár műszaki állapotát, különösen a fékek működését! Az első és hátsó lámpák, prizmák a kerékpár kötelező tartozékai közé tartoznak.

A gépjárművezetők figyelmesen és körültekintő módon, a KRESZ által előírt szabályokat betartva közlekedjenek!

..,hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu