Fának csapódott egy autó Nógrád megyében, megsérült a 18 éves sofőr

Az elmúlt 24 órában két, a megye közútjain történt közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Érsekvadkert és Patak közötti útszakaszon közlekedett 2020. október 18-án éjfél körül egy 18 éves férfi személygépkocsijával, amikor egy kanyarban áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd az úttestről lesodródott, és egy fának ütközött. A baleset következtében a gépjármű vezetője megsérült.

Az elmúlt 24 órában a megye rendőrei további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

Az őszi időjárással együtt járó változások jelentős hatást gyakorolnak a közúti közlekedésre. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel, nagyobb követési távolság tartásával meg lehet előzni a baleseteket. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, tekintettel az esetleges ködös, esős időjárásra. Az úttestre lehullott falevelek jelentős közlekedésbiztonsági kockázatot jelenthetnek, különösen akkor, ha a pára, eső, vagy más csapadék miatt azok csúszóssá válnak.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu