Egy 97 éves beteg asszonyt fosztott ki egy salgótarjáni férfi

Befejezték a nyomozás vizsgálati szakaszát a rendőrök a 20 éves salgótarjáni férfi és további két társa ellen.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. Attila 20 éves, továbbá orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt M. Tiborné 40 éves és R. Tamás 50 éves salgótarjáni lakosok ellen.

A nyomozás adatai alapján H. Attila 2020. július 14-én a délutáni órákban az egyik salgótarjáni ingatlanba a nyitott ajtón bement, majd kihasználva az ott lakó 97 éves nő idős korát – és védekezésre képtelen állapotát – elvette arany ékszereit. A 20 éves gyanúsított ezután távozott az ingatlanból, amelyet követően az ékszereket M. Tiborné és R. Tamás részére értékesítette.

A rendőrök 2020. július 14-én elfogták a 20 éves férfit, aki az intézkedés megkezdése előtt alufóliába csomagolt, kábítószergyanús, fehér színű kristályos anyagot dobott a földre. A beszerzett szakértői vélemény alapján megállapítást nyert, hogy a lefoglalt kristályos anyag új pszichoaktív anyagnak minősül, továbbá a gyanúsított korábban abból fogyasztott.

Az eltulajdonított ékszereket a nyomozók felkutatták és lefoglalták, majd a sértett részére visszaadták.

A hatóság tagjai a letartóztatásban lévő H. Attila és további két társával szemben folytatott nyomozás vizsgálati szakaszát befejezték, és az iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték. A rendőrök a 20 éves férfival szemben továbbá szabálysértési feljelentést is tettek új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt.

Forrás: police.hu