Újabb hét ember halt bele a koronavírusba Balassagyarmaton

Fotó: illusztráció (AFP)

Újabb hét koronavírussal fertőzött személy -köztük egy helyi idős férfi – hunyt el a balassagyarmati kórházban az elmúlt napokban– közölte a város polgármestere. 

Csach Gábor arról is tájékoztatást adott, hogy jelenleg 75 koronavírusos beteget kezelnek az intézményben, közülük 8-an vannak intenzív ellátás alatt, emellett pedig 2 gyanús beteget is gyógyítanak.

A nógrádi város vezetője kitért rá: az elmúlt pár napban 10 covid pozitív, 14 kontakt személy került házi karanténba, illetve 6 polgár szabadult. Hozzáfűzte: a kormányhivatal adatai szerint jelenleg összesen 85 gyarmati polgár van hatósági karanténban a településen. Az aktív covid fertőzöttek száma 32 fő, közülük 4-en kórházban gyógyulnak, mindegyikük állapota stabil.

Ön is támogathatja a koronavírus elleni küzdelmet! 

-Annak érdekében, hogy a bármikor szükségessé váló rendkívüli kiadások esetén a kórház bármikor forráshoz juthasson ismételten kérem Balassagyarmat és környéke lakosságát, hogy erejéhez mérten támogassa az Egészséges Palócországért Alapítványt az MKB 10300002-10667776-49020014 számlaszámon. Minden forint segítséget jelent! – világított rá Csach Gábor.