Óriási fejlesztés kezdődik Pásztón: 1,5 milliárdból újul meg a strand – termálvizes medence, jacuzzi és sókamra is épül

Másfél milliárd forint rendkívüli kormányzati támogatást kapott a strand második ütemének fejlesztésére Pásztó Város Önkormányzata. A pénzből egyebek mellett termálvizes medencét, a gyermekek számára élménymedencét alakítanak ki, de szauna, jacuzzi és sókamra is épül majd az elkövetkező két évben – jelentették be sajtótájékoztatón. 

Farkas Attila, polgármester rávilágított: az első ütemben 200 millió forintot nyertek el, a második ütemben pedig 1,5 milliárdot. A város vezetője a támogatásért köszöntet mondott Becsó Zsolt, dr. Becsó Károly és Bíró Márk országgyűlési képviselőknek, amiért jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy ezek a támogatások Pásztóra érkezzenek.

Ezt követően hozzáfűzte: óriási lehetőséget kapott ezáltal a város. Kiemelte: a beruházás során egyebek mellett termálvizes medencét, a gyermekek számára élménymedencét alakítanak ki, de több szauna, jacuzzi, sókamra is épül és a sportolási lehetőséget is bővítik majd az elkövetkező mintegy két évben.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: a turizmus fejlesztésére az elmúlt 10 évben hozzávetőleg 17 milliárd forint támogatás érkezett a térségbe. Hozzáfűzte: a nemzeti kegyhely és Hollókő nagy volumenű projektjei mellett szinte minden településen történtek kisebb-nagyobb turisztikai jelenlegű beruházások.

A honatya a nagy volumenű pásztói strandfejlesztés kapcsán úgy fogalmazott: a beruházásnak köszönhetően egész évben tudnak szolgáltatásokat nyújtani az ide látogató vendégek számára, sőt ez a beruházás a turisztikai kínálatot is színesíteni fogja.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató hangsúlyozta: ez a fejlesztés teljesen új dimenzióba fogja helyezni Nógrád megye turizmusát.