Láthatósági mellényeket osztottak a rendőrök Salgótarjánban

A rendőrök a balesetek megelőzése érdekében láthatósági eszközöket ajándékoztak Nógrád megyében is az érdeklődőknek.

A gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, amely indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. Az őszi téli időszakban kiemelten fontos a láthatósági szabályok betartása a gyalogosok részéről is, hiszen korábban sötétedik, valamint ilyenkor többen viselnek sötétebb színű ruházatot, így kevésbé tűnnek ki a környezetükből. E kettő kombinációja olyan útszakaszon, ahol nincs közvilágítás különösen veszélyes lehet.

Nagyon fontos szabály, hogy éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között, lakott területen kívül az úttesten, útpadkán, leállósávon tartózkodó gyalogosnak fényvisszaverő mellényt – ruházatot – kell viselnie.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozott az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Light Friday közlekedésbiztonsági akcióhoz, amelynek keretében a rendőrök 2020. november 6-án délelőtt Salgótarjánban az egyik üzemanyagtöltő állomáson ingyenesen adtak át láthatósági mellényt és egyéb láthatósági eszközt minden gyermekkorú és felnőtt érdeklődőnek.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu