Rendkívüli szünetet rendeltek el egy bátonyterenyei óvodában

Korábbi fotó.

A koronavírus a bátonyterenyei intézményeket sem kerüli el, több megbetegedés miatt a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola 5. osztálya áttért a digitális oktatásra, két óvodai csoportja pedig járványügyi megfigyelés alá került. Emellett a Bátonyterenyei Városi Óvoda Őzike Tagóvodájában november 25-ig rendkívüli szünetet rendeltek el – írta közösségi oldalán a város polgármestere. 

Nagy-Majdon József rávilágított: a második hullám adatai alapján az összes karantén alá helyezett vagy megfigyelt személyek száma: 354 fő a városban, ebből igazoltan pozitív személyek száma: 106 fő.

“Azért, hogy a fertőzések száma stagnáljon, vagy jó esetben csökkenjen, kérem a lakosságot, még inkább tartsuk be a szabályokat! Azért, hogy ne kelljen szigorúbb intézkedéseket foganatosítani, kérem Önöket, hordják az orrot és szájat eltakaró maszkot Bátonyterenye közterületein is! A koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében kérem, hogy még jobban figyeljenek Önmagukra, másokra, hogy közös, és együttműködő hozzáállásunkkal megakadályozzuk a további szigorításokat!

Továbbra is kérem Ügyfeleinket, hogy lehetőség szerint az ügyféltereken kívül, egymástól kellő távolságot tartva várják meg, amíg sorra kerülnek. Az ügyféltereken történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető. Az ügyfelek és munkatársaink egészségének védelme érdekében arra kérem Önöket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, ügyeiket intézzék elektronikus csatornáinkon (hivatali kapun, e-önkormányzaton vagy az e-papír szolgáltatáson vagy ÁNYK-n, a www.batonyterenye.hu oldalon) keresztül, vagy hivatali ügyeikkel kapcsolatos kérdéseiket telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül a 32/353-877-es telefonszámon. Személyesen csak szükség esetén keressék fel a hivatal munkatársait! Köszönöm megértésüket és türelmüket! Vigyázzunk Egymásra!” – írta a posztban Nagy-Majdon József.