165-el száguldott kilencven helyett egy autós a 21-es főúton

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is folytatják a közlekedésrendészeti ellenőrzést Nógrád megye közútjain.

Az elmúlt héten a rendőrök több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát.  A legkirívóbb szabályszegést a 21-es számú főúton az a két autós követte el, akik közül az egyik a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 141 km/h-val közlekedett, míg a másik járművezető 165 km/h-val haladt. A két sofőr közigazgatási bírság és előéleti pontok kiszabására számíthat.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon. A felelőtlen járművezetők nemcsak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. Kérjük, minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! 

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy a napokban ködfoltokra számíthatnak a közutakon, amelynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell.  Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell nagy figyelmet fordítani. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek, és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek, és elveszítik a jármű felett az irányítást. Ne feledjék, a hirtelen fékezéssel meglepik a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége a megállásra!

A ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentsék a sebességet! A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu