Eltette az utcán talált pénzt egy bátonyterenyei férfi, akár egy évre is börtönbe kerülhet

Fotó: illusztráció

A bátonyterenyei rendőrök egy 49 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. Ferenc 49 éves bátonyterenyei lakos ellen.

A férfi 2020. november 25-én a reggeli órákban a város belterületén, az úttesten egy pénztárcát talált a benne elhelyezett iratokkal és több tízezer forint készpénzzel együtt, amelyet magához vett. Az így megtalált értéket F. Ferenc otthonába vitte és eltette. A sértett a későbbiekben megjelent a 49 éves férfi lakásán és számon kérte a gyanúsítottat, aki a készpénzt nem, de az iratokat és a pénztárcát visszaadta részére. A rendőrök a megtartott kutatás alkalmával megtalálták és lefoglalták a bankjegyeket.

A rendőrkapitányság épületébe előállított F. Ferencet a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

Akár egy évre is börtönbe kerülhet

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C törvény (Btk.) 378. § (1) bekezdése alapján, aki a talált dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, illetve a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza,vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu