Égből jövő biztonság: drónt kaptak a salgótarjáni rendőrök

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a Salgótarjáni Rendőrkapitányság részére a felajánlott drónt.

A Salgótarjáni Megyei Jogú Város Önkormányzata segítségével Müller Illés adományként drónt ajánlott fel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság részére, annak a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon történő használatára. Az eszközt 2020. november 25-én a délelőtti órákban Fekete Zsolt Salgótarjáni Megyei Jogú Város polgármestere és Pataki Csaba alpolgármester, a megyeszékhely főterén adta át a hatóság képviselőinek.

Az eseményen jelen volt dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető és Buda László rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányág Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály vezetője. Az eszközt a helyszínen a levegőbe emelte Bakos Szabolcs rendőr törzsőrmester, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrparancsnoka.

A kiemelkedő technológiai szintet képviselő drónt a rendőrök elsősorban eltűnt személyek felkutatása érdekében, terepkutatás alkalmával tudják hasznosítani, amely nagymértékben megkönnyíti, pontosítja és gyorsítja a munkájukat.

Forrás: police.hu