Élő adventi kalendáriummá változik Bátonyterenye

Fotó: illusztráció (varkapu.info)

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. által szervezett kezdeményezés lényege, hogy december 1. napjától egészen Szentestéig, azaz december 24-ig a településen minden nap legalább egy újabb ablakon jelenjen meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron, ahol minden nap egy újabb ablak nyílik ki. 

-Idén sajnos nem élvezhetjük együtt az Advent várakozással teli időszakát, de szeretnénk megteremteni a lehetőséget, hogy egymástól távol, lélekben mégis közel, meghitt, szeretetteljes élményekkel, mosolyogva éljük át az elkövetkezendő heteket – írták az intézmény közösségi oldalán.

Hozzáteszik: a kezdeményezés néhány évvel ezelőtt indult útjára Solymárról és azóta egyre több település csatlakozik a programhoz. Különösen igaz ez az idei évre, amikor kifejezetten nagy szükség van az összefogásra, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül.

Ismertetik: a program lényege, hogy az elkövetkezendő hetekben, a városban minden nap más ház feldíszített és kivilágított ablaka „nyílik ki”, mint egy adventi kalendárium. A Díszítőnek jelentkezők között előzetesen titkos sorszámokat osztanak ki 1-24- ig. Az aktuálisan „kinyíló” ablakban a díszek mellett meg kell jelennie a sorszámnak is. Mire Szentestét írunk, a kalendárium ablakai a Remény fényébe öltöztetik a várost. Az, hogy melyik nap hol „nyílik” ki a következő ablak, legyen meglepetés! A Vadászoknak meg kell találniuk a soron következőt, lefényképezni és elküldeni üzenetként a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. facebook oldalára.

-Minden délelőtt közzé teszünk majd egy kis iránymutatást, hogy várhatóan melyik városrészben fog aznap felgyúlni a fény. Ez nem verseny, így helyezetteket sem fogunk hirdetni, mert itt mindenki győztes. A Díszítők, a készülődés és az önzetlen ajándékozás örömével, a Vadászok pedig a játék izgalmával és a látvány csodájával lesznek gazdagabbak – tájékoztatta a Concrete Médiát az intézmény ügyvezetője.

Vasárnap estig várják a Díszítők jelentkezését

Maruzs Molnár Ágnes kiemelte: november 29-ig, azaz ma estig várják a Díszítők jelentkezését az adykozmuvelodes@gmail.com, címre, a szükséges adatokkal (név, cím, telefonszám és email) együtt.