Szamurájkarddal támadt haragosaira egy férfi Nógrád megyében

Fotó: illusztráció

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a 25 éves férfinek a letartóztatását, aki 2021. január 3-án hajnalban az egyik Nógrád megyei településen haragosai családi házára támadt.

A gyanúsított újév reggelén már elkövetett egy garázdaságot, ami miatt gyanúsítottkét hallgatták ki, de ez nem tartotta vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől.

Január 3-án kora reggel az egyik Nógrád megyei településen megjelent haragosai családi házánál. Felment a ház teraszára, ahonnan a bejárati ajtó helyén lévő nyílászárón át – amit a két nappal korábbi cselekményekor ő maga tört be – bejutott a nappaliba, kezében egy szamuráj karddal.

A házban tartózkodók az egyik szobába zárkóztak a férfi elől, annak ajtaját belülről egy hűtőszekrénnyel torlaszolták el. A gyanúsított a szoba ajtaját megpróbálta belökni, de nem járt sikerrel. Mivel a helyiségbe nem tudott bemenni, a ház elé ment, ahol a karddal a kezében kiabált, az életük kioltásával fenyegette a bent lévőket, és a karddal több alkalommal beleütött a terasz korlátjába, csak ezután távozott. Ellene felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyészség a bűnismétlés fokozott veszélye miatt kérte a férfi letartóztatását. Túl azon, hogy cselekményét két felfüggesztett szabadságvesztés, és több más, folyamatban lévő büntetőeljárás alatt követte el, a bűncselekmény során maga mondta, hogy cselekményét folytatni fogja.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra, jogerősen elrendelte a gyanúsított letartóztatását, az ügyészi indítvánnyal egyezően.