Házi befőző készülékeket ad a CÖKA a nagycsaládosoknak

Kiemelt támogató a Szerencsejáték Zrt.

A 2019-2020-as évek során 100 házi befőző készüléket adott át nagycsaládosoknak, civil szervezeteknek és önkormányzatoknak a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.

Az eszközök kihelyezésével a szervezet célja, hogy olyan hasznos segítséget nyújtson, melyet felhasználva a helyben megtermett alapanyagok feldolgozásra kerüljenek és a helyi ízek megjelenjenek az üzletek polcain. A kisüzemi termelésre alkalmas készülékek lehetőséget biztosítanak a civil szervezetek számára is önfenntartásuk biztosítására, mindazonáltal, hogy a közösség számára hagyományőrző programot is biztosít.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezek az adományok hasznosulnak, a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a szervezetet, hogy további készülékek kihelyezésével segítse a lakosságot és a civil társadalmat egyaránt. Nem utolsó sorban a berendezések üzemeltetése akár egész évben munkahelyet biztosít.

2021. január 19-én Egyházasdengelegen két készülék kerül átadásra nagycsaládosok számára. Áldozatos munkájukhoz előre is sikereket kívánunk.