Elhunyt Kadlót Szilvia, a salgótarjáni Stromfeld Aurél Technikum pedagógusa

Iskolavezetésünk, oktatói karunk, a Stromfeld dolgozói, egykori és mostani diákjai nevében fájó szívvel búcsúzunk kedves, szeretett kollegánktól, Kadlót Szilviától, akit élete teljében, 2021. december 6-án elragadott a halál. 

Mindössze 42 évet élhetett, halála mindannyiunk számára pótolhatatlan veszteség. Épp akkor kellett távoznia közülünk, amikor az életpályájának legszebb szakaszába ért: szakmai sikerei csúcsán járt, élvezhette kollegái nagyrabecsülését, és ami a számára még ennél is fontosabb volt, hogy teljesült élete legnagyobb vágya: szerető családot teremtett és gyermekáldást is kapott. Élete legszebb, legboldogabb időszakában volt. Személyében egy édesanyát, egy kiváló tanárt és egy kedves, felejthetetlen emlékű barátot gyászolunk most.

Kadlót Szilvia Salgótarján szülötte és jeles halottja. Itt élte gyermekkorát, a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett, az egri tanárképző elvégzését követően egykori Alma Materében majd az ILS-ben is tanította az angol nyelvet, idegenvezetőként többször dolgozott egyik kedvenc országában, Görögországban. A világra nyitott, a természetet, szerető ember volt, aki szívesen húzott túracipőt vagy ült kerékpárra, aki sokat járta a Salgótarján környéki erdőket, de legjobban a Balatont imádta.

A Stromfeld közösségének 2009-től volt a tagja, s meghatározó egyénisége. Tanítványai magas szintű tudást kaptak tőle. Mindennapi munkája mellett rendszeresen nyelvi vetélkedőket, ünnepségeket, valamint próbanyelvvizsgákat is szervezett. Vizsgáztatóként is kiemelkedő, elismert munkát végzett. Egykori diákjai sem felejtik az angol nyelvtudásukat megalapozó, szeretve szigorú tanárukat, akinek az iskolaéveik alatt mindig érezhető volt jelenléte, akiről tudták, hogy ha szükség van rá, kiáll értük.

Szeretett kollégánknak határozott elképzelése volt az iskola küldetéséről, diákjait tudással és emberséggel vértezte fel. Tudta azt is, hogy számukra nem elég a végzettség megszerzése, szükség van az iskolaévek életen át tápláló élményeire is. Az iskolai sítáborokban, evezőstáborokban és a GT műhelytáboraiban, mindig szívesen vállalt feladatot, népszerűsítette az iskolánkat. Sok budapesti színházlátogatást köszönhetnek neki kollegái és diákjai. Munkatársaiban nem csak a pedagógiai partnereket kereste, így többünkben a barátot is megtalálta. Az iskolai és a baráti rendezvények vidám, aktív szervezője részese volt, szívesen sütött, főzött, s látta vendégül azokat, akiket szeretett.

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum közössége mindig szeretettel fogja ápolni Kadlót Szilvia emlékét. Nyugodjon békében!

Az NMSZC közleménye