Újabb farkast videóztak Nógrád megyében | Concrete Média

Fotó: illusztráció

Ismét farkast láttak Nógrád megyében. Ezúttal Tar határában sétált egy példány. A ragadozót Görőcs Krisztián vette videóra.

A nógrádi községben élő férfi séta közben pillantotta meg a jószágot. Mint mondja saját szemével is meg akart róla győződni, hogy a ragadozó a környéken bóklászik.

-Az egyik barátom két napja látott erre farkast, eddig nem hittem el, de most már egészen biztos, hogy a környéken jár egy nagyobb példány – tette hozzá Görőcs Krisztián.

Nemrég a szintén Nógrád megyei Bárna közelében is levideóztak egy farkast, mely az úton haladt át. A videót készítő férfi akkor elárulta, nem ez volt az első eset, hogy farkast észlelt a környéken. 2021 tavaszán szinte ugyanazon a helyszínen egy nagyobb példányt is látott az út egyik oldaláról a másikra átszaladni.

A farkasok közvetlen megfigyelése egyébként viszonylag ritka jelenség, mivel kifinomult érzékszerveikkel sokkal hamarabb érzékelik az embert, mielőtt az észrevenné őket, így legfeljebb az optimális szélviszonyok, az aktuális észlelés helyszínén a farkasok viszonylagos zavartalansága, vagy egy, az emberrel még rossz tapasztalatot nem szerzett fiatal egyeddel történő találkozás esetén van esély közvetlenül megfigyelni őket – írja a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a honlapján.