75 ezer forintos adományt kapott a Nógrádi Autizmus Alapítvány

Április 2-a az autizmus világnapja, ennek alkalmából közös összefogással a salgótarjáni Plazma Center, a Concrete Média Kft. és az R-Carnet Service Kft. 75 ezer forinttal, valamint készségfejlesztő eszközökkel, játékokkal, édességekkel támogatta a Nógrádi Autizmus Alapítványt.

A 75 ezer forintos pénzadományt, valamint a készségfejlesztő játékokat, eszközöket, édességeket Seres Béla, a salgótarjáni Plazma Center központvezetője, a Concrete Média Kft. képviseletében pedig Kis Krisztián és Both Barbara adta át a nógrádi megyeközpontban található Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolában csütörtökön.

Seres Béla elmondta: a Plazma Center számára nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás. A megalakulásukat követően már számos alapítványt, egyesületet, valamint civil szervezetet segítettek. Hozzáfűzte: 2021-től a jótékonysági akciókhoz a Concrete Média Kft. és az R-Carnet Sercvice Kft. is rendszeresen támogatást biztosít.

Varga Gézáné, az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola gyógypedagógusa elmondta: a mostani adomány nagy segítség számukra, a pénzből további készségfejlesztő játékokat fognak vásárolni a gyermekeknek.

A salgótarjáni intézményben három autista csoport működik. Az A-csoportban az enyhe értelmi fogyatékos, vagy pedig autista gyerekeket, a B-csoportban a középsúlyos értelmi fogyatékosokat, a C-csoportban pedig a fiatal -18-23 éves korig- autistákat látják el.

A Nógrádi Autizmus Alapítvány idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ennek alkalmából 2022-ben már felnőtt csoportot is indítottak az intézményben, hogy különféle foglalkozásokkal javítsák az autisták kommunikációs készségeit, valamint erősítsék szociális kapcsolataikat.