Lakossági tájékoztatót tartanak a 21-es főút négysávosításáról

A beruházó NIF Zrt. és a kivitelező HE-DO Kft. vezette, HE-DE-SWIETELSKY-KM alkotta konzorcium lakossági tájékoztatót tart a 21-es számú főút V. szakaszának négynyomúsítása kapcsán Bátonyterenyén, a Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában, július 26-án (szerdán) 17:00 órai kezdettel.

A Nógrád IV. és Nógrád V. szakaszokon meginduló kivitelezések eredményeképpen Salgótarján és az M3-as autópálya között végig kétszer kétsávos úton lehet majd közlekedni.

Tar és Mátraverebély térségében 4,7 kilométeren építik ki a kétszer kétsávos utat. A beruházás keretében a sámsonházi út csatlakozásánál rombusz típusú, külön szintű csomópontot alakítanak ki. A csomópontba korrekcióval kötik be a tari, valamint a mátraverebélyi utakat is, így a lassú járművek számára is biztosított lesz az átjárás. Ezzel együtt ezen utak jelenlegi főúti csatlakozásai megszűnnek, a gyalogosok közlekedése pedig aluljáróval lesz biztosítva. Turbó típusú kétsávos körforgalmi csomópont létesül Mátraverebélyben, ahol a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében szintén aluljáró épül.

Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren épül ki a kétszer kétsávos út. Turbó típusú körforgalmi csomópontot alakítanak ki a Téglagyári útnál, a Zrínyi Miklós utcánál, a Gyermekek útjánál és a Köztársaság útnál. Szintbeli, „T-típusú” csomópont épül a nagybátonyi bekötő útnál, a Berekgát köznél (a MOL töltőállomáshoz vezető útnál) és a Honvéd utcánál. Gyalogos aluljáró létesül a Váci Mihály és az Abonyi utak közötti buszöbölpárnál, valamint a Gyermekek útjánál és a Köztársaság útnál tervezett körforgalmaknál. A nagybátonyi bekötő úttól délre egy kerékpáros aluljárót is kialakítanak majd.

 

Fotó: Kis Krisztián