Ezért érdemes új autót venni: 5 indok

Man sits in his lovely car.

Egy új autó vásárlása mindig komoly döntés, egyben egy izgalmas lehetőség is arra, hogy kompromisszumok nélküli „társat” válassz magadnak a következő évekre. Arra azonban fel kell készülnöd, hogy az új autó vásárlása mindig megosztó: lesznek, akik lebeszélnének, mások támogatnak majd a döntésedben. Nekünk érzelemmentes, kristálytiszta érveink vannak az új autó mellett. Mielőtt elmondjuk, előtte beszélnünk kell az új autód illatáról.

Az új autó illata

Írhatunk neked egymillió racionális indokot, hogy miért érdemes új autót venned, de mindet felülírja az új autó illata. Ha még nem érezted soha elmondjuk milyen: mennyei, fenséges, lehengerlő és csodás egyszerre. Tom Fordnak (ő most nem az autós Ford, hanem egy luxus parfümmárka) van egy lenyűgöző luxus illata, ami tulajdonképpen nem más, mint a tökéletes, kiforrott férfi illata. Pézsma, egy cseppnyi vanília, egy hangyányi avítt bőrkanapé illata megbolondítva szantálfa és bergamot alapjegyekkel. Ha egyszer megszagolod mindig azt akarod magadon érezni.

Az új autód illata is ilyen: egyszerre érzed a kárpitot, az ülés illatát, a gyár illatát, a gumikét (a vizes gumikét mindig érezni fogod, valamiért) és még egy csomó meghatározhatatlan olyan illatot, ami úgy egyben az új autód illata: és érzel majd büszkeséget, örömöt is. Hiszen éppen most vettél egy tökéletes, új autót. Ez az az illat, amiről beszélünk, és amit vagy éreztél már, vagy érezned kell egyszer.

Persze az új autó illaton kívül még van néhány fontos és megdönthetetlen indokunk, hogy miért érdemes új autót vásárolnod. Összegyűjtöttünk!

1: Kedvező forint alapú hitelek várnak.

Tény, hogy régebben a legmerészebbek, vagy a legbátrabbak vettek csak fel autóhitelt, hiszen „elszállhattak” ám ma már olyan kedvező forint alapú, fix és alacsony kamatozású autóhitelek vannak, amelyeket még akkor is érdemes felvenni, ha egyébként megvan az autó vételárának a teljes összege. (Egyébként ez tőlünk nyugatra szokás: megvan a pénzed az autóra, de miért költenéd el mindet rá, ha döbbenetesen alacsony kamattal kapsz hitelt) Ráadásul nyugodtan teheted mert kiszámíthatóak és nem tudnak „elszállni”.

2: A technikai újdonságok, magas felszereltség

Egy új autó már „tele van elektronikával”, számtalan olyan technikai újdonsággal, amelyek megkönnyítik a vezetést. Van olyan Ford Fiesta amelyikben automata parkolórendszer van, tolatókamera, adaptív sebességtartó automatika intelligens sebességhatárolóval (ASLD), automata légkondi, több légzsák és kulcs nélküli indítórendszer. Egy új autó előnye, hogy a számtalan technikai újdonság kényelmessé varázsolja.

3: A (menet) biztonság

Nem kizárólag a szójáték miatt vontuk össze ezt a kettő nagyon fontos fogalmat. Egy új autóban rengeteg menetbiztonságot növelő megoldás van: a világon a legelső menetbiztonsági kiegészítő egyébként az ABS volt, ami ma már szinte elvárt az új autódtól. Ahogy az ASR azaz a kipörgésgátló is, amely azt akadályozza meg, hogy a kerekeid kipörögjenek. (Ez egyébként opcionálisan kikapcsolhatod, mondjuk akkor, ha hólánc van a kocsidon) és ilyen az ESP is az elektronikai menetstabilizátor amit te nem érzel, hiszen számítógép vezérli és a feladata összetett. Nem csak azt figyeli nem alul vagy felülkormányozott-e az autód, hanem ha kell be is avatkozik a rendszerbe.  Természetesen mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az autód biztonságosabb legyen. Ez egyébként amúgy is elvárt: a mai modern új autók már összehasonlíthatatlanul biztonságosabbak, mint akár a 10 évvel ezelőttiek.

4: A garancia

Az új autóra garanciát vállalnak a gyártók (feltéve, ha betartod a megfelelő garanciális szervizeket) ami törődő biztonságérzetet nyújthat számodra. Egy olyan autót vezetsz, amivel (elvileg) nem lehet gond, de ha lesz is, akkor a szerviz feladata megoldani.

5: Az új autó tovább tart

Ez mondjuk akár a hátrányuk is lehetne, de tény, hogy az új autók átlagosan 3-4 évvel tovább tartanak majd, mint a régiek. Ez azt jelenti, hogy amíg egy régi autó 11-12 éves korára csereérett, addig az új autóknál ezt 13-14 évre prognosztizáljak. Úgyhogy valóban hosszú lesz a kapcsolatotok, sok éven át sok kilométeren keresztül élvezhetitek egymás társaságát.

Vegyél magadnak egy új autót, mert megérdemled. Itt várnak az új Ford modellek, de kattintva pedig az új Hyundai-ok. Ismerd meg őket!