Hyundai i30: 5 dolog, amit nem tudtál róla

A marketingesünk azt javasolta, hogy írjunk „valamilyen cikket a Hyundai i30-ról” de mivel nem akarunk érdektelen marketingcikkel elkápráztatni, inkább arra gondoltunk írunk egy érdekeset. Úgyhogy arra gondoltunk, hogy összegyűjtünk 5 olyan dolgot, amit nem tudtál az i30-ról.

A Hyundai i30: szerelem első látásra

Ezt a bekezdést kizárólag a marketingesünk örömére írjuk, aki ragaszkodott ahhoz, hogy kezdjünk valamilyen érzelmekre ható szöveggel az új Hyundai i30-ról, ezért megígértük neki, hogy megtesszük. De most, hogy ezen túlvagyunk, inkább koncentráljunk arra, hogy mi az, amit nem biztos, hogy tudtál erről a szuper autóról. Összegyűjtöttük, ne menj sehova, most jön a cikk szuper része.

A mágikus Bluelink vár a Hyundai i30-ban

A Bluelink egy új technológia, tulajdonképpen egy kapcsolat az autó és közted. Azért szuper, mert ha – például – nem tudod, hogy bezártad-e a kocsidat, vagy szeretnéd előre lehűteni az utasteret mielőtt beszállsz, megteheted a segítségével. De nem csak statikus, hanem dinamikus is lehet ez a kapcsolat, hiszen akár a valós idejű közlekedési információkról vagy friss üzemanyagárakról megjeleníti neked. Tulajdonképpen a jobbkezed lesz.

Hiszünk benne, ezért….

Hiszünk az új Hyundai i30-ban ezért ötéves kilométer korlátozás nélküli garanciát vállalunk rá. Ez tényleg azt jelenti, amit gondolsz: ha 5 év alatt 200 000 kilométert mész az autóval, akkor is garanciális marad, nincsenek vacak kisbetűk a szerződésben.

LFA, FCA és BCA

Ezeket mind beleépítettük azért, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen. Az új Hyundai i30 most először kapott sávkövető segédletet (ez az LFA) ami a sáv közepén tartja az autót, akár autópályán is. Az FCA a ráfutásos balesetmegelőző rendszert takarja: az autód automatikusan fékez, ha valaki előtted hirtelen lassít. De észleli a gyalogost és a kerékpárost/rollerest is. A BCA az aktív holttér figyelő rendszer, ami figyelmezteti a vezetőt, ha hátsó holtterében mozgó járművet észlel.

Könnyű vele parkolni

Mi sem szeretjük azt, amikor izzadva centizünk, hogy éppen beférjünk valahova ezért az első és hátsó lökhárítókba illesztett, ultrahangos érzékelők segítenek neked parkolni úgy, hogy hang és fényjelzést adnak, ha valami az utadba kerülne. A Hyundai i30 segít parkolni.

Lehet vele vitorlázni

Oké, ez persze nem azt jelenti, hogy a Hyundai i30-cal felmehetsz egy hegytetőre, és a sziklák széléről letolva belevitorlázhatsz vele a naplementébe néhány Insta kép erejéig, hanem azt, hogy a még takarékosabb üzem érdekében a gázpedál felengedésekor szétválasztja az erőátvitelt és a motort. Így tulajdonképpen 0 fogyasztással vitorlázol. Imádni fogod, szupertakarékos.

Ha szeretnéd megnézni, vagy mindent tudni akarsz a Hyundai i30-ról akkor kattints (érdemes megnézni mert egyébként szép is, nem csak okos): https://rcarnet.hyundai.hu/modellek/i30?menu=elonyok