Szép győzelmet aratott a Bátonyterenyei TC U16-os csapata

A közvetlen riválisnak számító Szécsényt múlta felül a Sárközi Tamás által vezetett együttes.

Pénteken fontos bajnoki várt a BTC U16-os alakulatára. A Szécsény együttesét fogadták hazai pályán. A Bátonyterenyei TC fiataljai nagy diadalt arattak. Nagy-Majdon Máté révén szerezték meg a vezetést, majd Kanalas Pál jutott dupláig. Ugyan a hajrában szépítettek a vendégek, 3-1-re nyert a BTC.

U16-os bajnokság, 11. forduló:

Bátonyterenyei TC-Szécsény VSE 3-1 (2-0)

Bátonyterenyei TC: Rácz – Szilágyi, Tőzsér (Widla, 90.), Oláh R. – Lénárt, Szűcs, Ugró (Radics, 64.), Lakatos (Kucsik, 69.), Kanalas (Oláh Á., 95.) – Nagy-Majdon (Orosz, 77.), Mulyad (Váradi, 56.). Vezetőedző: Sárközi Tamás.

Gól: Kanalas (2), Nagy-Majdon, ill. Gáspár

Sárközi Tamás: – Volt várakozás a mérkőzés kapcsán, szerintem mindkét oldalról. Ami meg is mutatkozott, elég szép nézőszám kíséretében! Meglepett ez egy vármegyei U16-os meccsen, de öröm volt látni, hogy sokan vannak kint a bátonyterenyei sportpályán. A találkozóról annyit, hogy úgy gondolom, megérdemelt volt a győzelem, végig mi uraltuk a játékot. Sokat birtokoltuk a labdát, és mindig próbáltunk hátulról, a kapustól felépíteni a játékot, amit sokat gyakorlunk. Talán meglepett minket, hogy az ellenfél nem tett ránk nagy nyomást, és mögöttük pedig óriási területek voltak, amit mérkőzés közben folyamatosan mondtam, hogy használjuk ki. Ez sikerült is, az elején egy szép indítás után egy szép gólt szereztünk. Aztán elértünk még egy szintén szép távoli gólt pontrúgásból. A második félidőben már ránk jött az ellenfél, ami nekünk kedvezett is volna, ha pontosan hozzuk ki a labdát. Ez egyszer sikerült, és egy gyönyörű akció után, szép beadást követően, megszereztük a harmadik gólunkat is, amivel talán le is zártuk a mérkőzést. A végén még ajándékoztunk egy középre bepasszolt labdát a kapunktól 16 méterre az ellenfélnek, amiből gól született, és sikerült a kapitányunknak is kiállíttatnia magát, ami talán nem volt második sárga. Összességében elégedett vagyok a játékkal és az eredménnyel, egy picit pontosabb és bátrabb játékkal nagyobb arányú győzelem is születhetett volna! Szeretném megköszönni Kovács Dániel és Pál-Balázs Tamás kollégáimnak a szakmai és adminisztrációs segítséget is! Örülök, hogy közös munkával sikeresek tudunk lenni, ez beigazolódott a pénteki mérkőzésen is! További sok sikert kívánok a szimpatikus és kulturált szécsényi sportegyesületnek!