Cseresznyés István: nem nekünk kéne bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek!

Nem Vona Gábornak és nem nekem kell bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek, amiért szétverte az idősek egészségügyi ellátását, amiért elvett 3000 milliárdnyi magánnyugdíj-pénztári vagyont, de legfőképp azért, mert megalázó bérekkel elüldözi a nyugdíjasok gyermekeit -válaszolta lapunkhoz eljuttatott nyílt levelében Cseresznyés István, a Jobbik megyei képviselője miután Becsó Zsolt, a Kelet-nógrádi térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken arra szólította fel, hogy kérjen bocsánatot azoktól a nyugdíjasoktól, akiket a párt elnöke facebookos bejegyzésében megsértett.

Cseresznyés István nyílt levelét változtatás nélkül leközöljük:

Nyílt levél Becsó Zsolt részére

Tisztelt Képviselő úr!

Több okból is nehéz megszólalni a sajtótájékoztatója után, ami egy újabb gyöngyszem a habonyi média boszorkánykonyhájából.

Ön felszólít engem, hogy kérjek bocsánatot a magyar nyugdíjas társadalomtól, Vona Gábor szavai miatt.

Bízom benne, hogy ez az ostoba gondolat valóban attól a Habony Árpádtól származik, aki ezt az időseket uszító, manipuláló kampányt kitalálta, irányítja, akit egyébként jogerősen elítéltek egy nyugdíjas házaspár bántalmazása miatt, és nem Öntől.

Bocsánatkéréssel akkor él az ember, ha megsért valakit, de ebben az esetben, sem Vona Gábor, sem én nem tettem ilyet. A Jobbik elnöke, facebook-bejegyzésében valóban kritizálta, hogy a Fidesz, aljas politikai célból felhasználja, félrevezeti, az egész életüket tisztességgel ledolgozó, az országot már többször újjáépítő embereket. Kritizálta azt, hogy Orbán Viktor nem hidakat épít, hanem árkokat ás az emberek közé. Míg más országokban a fiatalok radikalizálódnak, hazánkban, az időseket radikalizálja a Fidesz, mint egy fontos szavazóbázist a gazdasági holdudvar mellett. Kritizálta azt, hogy a Fidesz a nyugdíjasoknak is csak ellenségképet ad, nyugalom és tisztességes nyugdíjrendszer helyett.

Képviselő úr!

Nem Vona Gábornak és nem nekem kell bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek, amiért szétverte az idősek egészségügyi ellátását, amiért elvett 3000 milliárdnyi magánnyugdíj-pénztári vagyont, de legfőképp azért, mert megalázó bérekkel elüldözi a nyugdíjasok gyermekeit.

A Fidesz nevében ne oktasson minket, amely pártból, mind a mai napig nem kért bocsánatot senki, a nyugdíjasokat „vénkurvázó” szolnoki polgármester miatt, – akit éppen most választottak az év polgármesterévé – vagy a szép korúakat, nyuggernek nevező Kubatov Gábor miatt.

Kikérjük a nyugdíjasok nevében, hogy telefonon zaklassák őket, aljas politikai célból. Nem elég a közmédia, már a nyugdíjasok privát szférájába is betör a Fidesz hazugságkampánya.

Úgy gondoljuk, az idős emberek gondolkodó többsége nem lesz vevő erre a hazug, uszító kampányra.

Ha önöknek annyira fontos a nyugdíjasok helyzete, akkor miért nem ült le Orbán Viktor Vona Gáborral egy nyilvános TV-vitára ebben a témában? Vagy miért csak a Fidesz nem ment el arra a konferenciára, amit a Nyugdíjasok Országos Szövetsége szervezett?

Orbán Viktor láthatóan fél a vitától, mert kiderülne, hazudik a nyugdíjasoknak és megoldások helyett csak gyűlöletet tud adni nekik.

Képviselő úr!

Végül, de hangsúlyosan kérem, mint Nógrád megye 1. vk. parlamenti képviselőjét, hogy

–  Nógrád megye kilátástalan helyzetén munkálkodjon inkább, hogy megyénk legalább néhány mutatóban mozduljon el végre az utolsó helyről!

–  az alacsony színvonalon működtetett egészségügyön javítson, ami olyan méltatlan helyzetbe hozza az idős, magatehetetlen embereket, hogy sok esetben étlen, szomjan, a saját vizeletükben várnak a salgótarjáni sürgősségi osztályon, vagy a betegszállítóra!

–  az idős nyugdíjasok ne csak csirkefarhátat tudjanak hétvégén ebédelni!

–  a telefonos hazugságkampány költségeiből inkább támogassa a megye idősek otthonait, hogy az ott lakó, munkában megfáradt szép korúaknak, ne siralomházakban kelljen eltölteniük életük jól megérdemelt nyugdíjas éveit!

–  dolgozzanak ki olyan stratégiát, hogy a megye fiataljai ne vándoroljanak el, magára hagyva idősödő szüleiket, nagyszüleiket!

Egyszóval, a konkrét feladatokra koncentráljon és lobbizzon a kormánynál! Sokkal inkább ezt várja Öntől minden Kelet-Nógrádi!

Tisztelettel: Cseresznyés István

Jobbik Nógrád megye 1. Vk. elnöke

Nógrád Megyei Önkormányzati képviselő

Becsó Zsolt sajtótájékoztatóját itt tudják megnézni:

Becsó Zsolt: Cseresznyés István kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól – Videóval!